Service aanvragen

Ondanks dat Boretti er alles aan doet om de kwaliteit van haar apparaten op het hoogste niveau te houden, kan het gebeuren dat een apparaat een mankement vertoont. U kunt op een aantal manieren uw servicemelding kenbaar maken. We raden u echter aan om eerst uw gebruikshandleiding zorgvuldig door te lezen. Dit voorkomt onnodige kosten. Sinds kort hebben we de beschikking over een SMS dienst. De klant wordt (indien er een 06-nr. bekend is) een middag voor het bezoek na 15.00 uur per SMS bericht ingelicht over de bezoektijd van de monteur.

Hoe doe ik een servicemelding?

  • Via het Service Formulier
  • Per telefoon: 020 – 436 35 25
  • Via Skype: boretti.technische.support
  • Via Twitter: @Borettinl

Hoe weet ik hoe laat de monteur komt? 

De planning is definitief vanaf 15:00 uur op de dag voor het bezoek. Voor die tijd is het nog niet bekend in welk dagdeel u bezocht wordt. Indien uw mobiele nummer bij ons bekend is, zal er na 15:00 uur een sms bericht worden verzonden met het dagdeel waarin de monteur wordt verwacht.

Het wijzigen en/of annuleren van een reeds gemaakte afspraak kan telefonisch op
020 – 436 35 25 zonder extra kosten een werkdag van te voren tot uiterlijk 17:00 uur.

Wat moet u klaar hebben liggen?

Tijdens het aanmelden van de storing maar ook bij het bezoek van de monteur dient u uw aankoopbewijs binnen handbereik te hebben. Zonder aankoopbewijs kan niet bepaald worden of u nog garantie heeft.